Di Catatan Takodok

Sekerat Cerita Penanda

[Film] The Holiday

I’ve found almost everything ever written about love to be true. Shakespeare said “Journeys end in lovers meeting”. What an extraordinary thought. Personally, I have not experienced anything remotely close to that, but I am more than willing to believe Shakespeare had. I suppose I think about love more than anyone really should. I am constantly amazed by its sheer power to alter and define our lives. It was Shakespeare who also said “love is blind”. Now that is something I know to be true. For some quite inexplicably, love fades; for others love is simply lost. But then of course love can also be found, even if just for the night.

And then, there’s another kind of love: the cruelest kind. The one that almost kills its victims. Its called unrequited love. Of that I am an expert.

Most love stories are about people who fall in love with each other. But what about the rest of us? What about our stories, those of us who fall in love alone? We are the victims of the one sided affair. We are the cursed of the loved ones. We are the unloved ones, the walking wounded. The handicapped without the advantage of a great parking space! Yes, you are looking at one such individual.

And I have willingly loved that man for over three miserable years! The absolute worst years of my life! The worst Christmas’, the worst Birthday’s, New Years Eve’s brought in by tears and valium. These years that I have been in love have been the darkest days of my life. All because I’ve been cursed by being in love with a man who does not and will not love me back.

Oh god, just the sight of him! Heart pounding! Throat thickening! Absolutely can’t swallow! All the usual symptoms.

Iris—the desperate girl:mrgreen:

.

Film yang saya temukan secara tidak terlalu tidak sengaja *halah* dan ternyata bagus juga. Narasi awalnya saja sudah cukup membuat saya terkonclang tertarik untuk duduk manis menontonnya tanpa diselingi mengerjakan yang lain. Maka dimulailah 2 jam lebih sedikit rangkaian tawa dan sedikit senyum-senyum mesem saya menyaksikan film ini.

Cerita diawali dengan pengenalan dua tokoh wanita, dan tokoh-tokoh pria (tambahan), yang masing-masing tidak sukses kehidupan cintanya. Ada Iris (Kate Winslet) yang sederhana, sentimentil, dan memiliki unrequited love. Lalu ada Amanda (Cameron Diaz), sosok wanita sukses dari LA yang diselingkuhi pacarnya. Ingin menghindari kenangan buruk, maka keduanya sepakat bertukar rumah selama dua minggu.

Selama dua minggu yang menarik itulah Iris dan Amanda akhirnya menemukan apa yang mereka cari. Tamat.

.

.

Begitu saja? Iya. Tapi alur cerita dan sedikit kejutan di pertengahan cerita mengenai sosok salah satu tokoh pria (Jude Law) membuat film ini tidak membosankan. Pasaran ya, tapi tidak membosankan. Lagipula banyak percakapan menarik sepanjang film yang sukses membuat saya terpingkal-pingkal, lalu terdiam. Yaaa… sejenis ekspresi jleb! gitulah😉

Salah satu yang saya suka adalah;

.. in the movies we have leading ladies and we have the best friend. You, I can tell, are a leading lady, but for some reason you are behaving like the best friend.

😐

Dan yang juga membuat saya tertawa adalah salah satu percakapan antara Iris dengan Miles (Jack Black). Ketika Iris bercerita panjang lebar tentang pengalaman patah hatinya;

I understand feeling as small and as insignificant as humanly possible. And how it can actually ache in places you didn’t know you had inside you. And it doesn’t matter how many new haircuts you get, or gyms you join, or how many glasses of chardonnay you drink with your girlfriends… you still go to bed every night going over every detail and wonder what you did wrong or how you could have misunderstood.

And how in the hell for that brief moment you could think that you were that happy. And sometimes you can even convince yourself that he’ll see the light and show up at your door.

And after all that, however long all that may be, you’ll go somewhere new. And you’ll meet people who make you feel worthwhile again. And little pieces of your soul will finally come back. And all that fuzzy stuff, those years of your life that you wasted, that will eventually begin to fade.

(setelah terdiam sesaat) Miles berkata;

“Fuck. You need this more than I do” (sembari menyodorkan whiskey)

😆

Bukan berarti tanpa kekurangan sih.. endingnya saya kurang suka. Ibarat rasa manis, film ini terasa sangat sakarin. Tapi itu selera pribadi. Silahkan ditonton kalo berminat. Film lama, jadi mungkin sudah banyak yang nonton dan tidak terlalu sulit dicari.

Ciao!

.

Gambar hasil googling.

9 comments on “[Film] The Holiday

  1. Chic
    October 7, 2010

    meh! itu yang di awal menohok sekali😈
    *urek-urek muka Desti*
    *belum nonton The Holiday*

  2. Takodok!
    October 8, 2010

    *pingsan*😆
    ini film dialog-dialognya kampret, tapi di beberapa bagian lebay dan endingnya aneh. Ga ada chemistry-nya *halah*

  3. warm
    October 8, 2010

    bisa hapal gitu quotes-nya
    dan penilaianmu atas film ini damn’ good
    posting di bicarafilm.com aja skalian gih🙂

  4. Takodok!
    October 8, 2010

    @ om warm
    ya gak hapal juga sih oommm, kan tinggal liat imdb memorable quotes:mrgreen:
    belum berani ah di bicarafilm, enak baca-baca aja😀

  5. abenk
    October 8, 2010

    nice post….salam kenal….

  6. sez
    October 8, 2010

    saya suka Jack Black…❤

  7. Kimi
    October 8, 2010

    Film yang dari dulu pengen aku tonton tapi gak kesampaian.😦

  8. oelpha
    October 17, 2010

    waktu itu nonton film ini ama pacar. baru jadian pula. jadi ga berasa makjleb. baru ngeh sekarang. pas udah putus. pas baca quotes di postingan ini.

    *lari cari kotak P3K*

  9. South Realty
    April 4, 2011

    Can I just say what a aid to search out someone who really knows what theyre speaking about on the internet. You positively know find out how to convey a difficulty to light and make it important. Extra individuals must learn this and perceive this aspect of the story. I cant consider youre not more in style because you definitely have the gift.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on October 7, 2010 by in D Private, D Reviews and tagged , , , , , .
%d bloggers like this: